Maasstad Rotterdam 2018 | Rotterdam by Day

Maasstad Rotterdam 2018

Over de bijnaam “De Maasstad” schreven we bij MS Fotografie in 2017 al eens een artikel waaraan de stad Rotterdam haar naam had te danken. Alleen dat de stad afgelopen jaren is uitgegroeid tot een wereldstad met enorme architectonische prestigeprojecten kan niemand zijn ontgaan.

De stad Rotterdam is een van de weinige Nederlandse steden die door de verwoesting aan het begin van de oorlog moet stellen zonder historisch centrum. In het verleden werd de stad nog kil en onaantrekkelijk genoemd, maar dat is tegenwoordig wel anders.

De Rotterdammers grijpen elke zonnestraal in het Euromastpark aan om te genieten bij Parqiet. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de haven van de Maasstad zelf door middel van de snelle Watertaxi’s die zo’n 50-tal locaties in Rotterdam en omstreken aan elkaar knopen.

De Rotterdam

Op de Wilhelminapier is het de afgelopen jaren ook een drukte van jewelste. We bedoelen dan niet alleen het aantal mensen wat er rondloopt om een avondje te genieten van alles wat op de pier en in Katendrecht afspeelt. Ook qua architectuur wordt er nog steeds aardig aan de weg getimmerd.

In 2013 werd De Rotterdam met zijn 44 verdiepingen voltooid. De laatste twee torens van de pier, Boston Seattle zijn in 2016 afgerond. Wij komen zelf met grote regelmaat in het nhow Rotterdam in De Rotterdam omdat deze een geweldig buitenterras heeft met schitterend uitzicht op de skyline van de Maasstad.

Interesse in een schitterende foto van de Maasstad van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Links:
Euromast
Parqiet
nhow Rotterdam