Droneshow sluit Bevrijdingsdag in Rotterdam af

Droneshow sluit Bevrijdingsdag in Rotterdam af

Afgelopen dinsdagavond 5 mei is er om 22.15 uur in Rotterdam een droneshow georganiseerd ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Ook om alle zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. De droneshow is een initiatief van Studio DRIFT, Mothership en Stichting Droom en Daad.

Uiteraard was MS Fotografie er weer bij. Omdat de show pas 20 minuten voordat het begon bekend werd gemaakt hebben wij besloten om naast foto’s ook de droneshow te filmen. De droneshow is hieronder terug te kijken, wil je het filmpje in groot formaat terugkijken ga dan naar ons YouTube-kanaal. Vergeet niet om jezelf direct via deze link te abonneren om in de toekomst al onze filmpjes terug te kijken.

Lichtkunstwerk

De droneshow die gisteravond te zien was heet Franchise Freedom en is een creatie van Studio DRIFT.  Al eerder was het lichtkunstwerk met 300 drones te zien in onder meer Amsterdam, Miami en op het festival Burning Man in Nevada in 2018. De twee Nederlandse artiesten Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978) richten in 2017 Studio DRIFT op om experimentele kunstwerken en installaties te creëren.

Franchise Freedom

Franchise Freedom is een kunstinstallatie van Studio DRIFT die de relatie tussen mens, natuur en technologie onderzoekt. Een autonoom vliegende zwerm van honderden drones stelt het menselijke concept van vrijheid en sociaal constructie ter discussie. Het nodigt je uit om een ​​poëtische kant van technische innovatie te bekijken en terug te verbinden met de natuur.

Afgelopen 10 jaar heeft Studio DRIFT onderzoek gedaan naar het vlieggedrag van spreeuwen en hiervan hebben ze een biologisch algoritme gemaakt. De droneshow verlegt de grenzen tussen natuur en technologie en genereert op deze manier een sociale verbinding vol impact.

Interesse in een fantastische foto van deze droneshow van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Droneshow sluit Bevrijdingsdag in Rotterdam af”
  1. Pingback: MS Fotografie nu ook actief op Youtube | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *