Dockwise Vanguard aan de Wilhelminakade

Dockwise Vanguard aan de Wilhelminakade

Op vrijdag 8 augustus omstreeks 10.45 uur is de Dockwise Vanguard vanuit de Maasvlakte2 vertrokken. Het schip werd vanaf paal nummer 90 het Yangtzekanaal uitgetrokken door de Thamesbank en de Fairplay 21 richting de monding van de Maas. Het schip is vervolgens via de Nieuwe Waterweg gevaren om bij de Waalhaven te keren. Rond 15.30 uur heeft het schip achteruit zijn weg te vervolgd naar de Wilhelminakade.

De Dockwise Vanguard is een half-afzinkbaar transportschip van Boskalis, en op dit moment de grootste in zijn soort. Naast zware ladingtransport is dit schip ook uitermate geschikt voor het dokken van schepen op open zee.

Eén van de opvallendste kenmerken van het schip is het ontbreken van een brug over de volle breedte van het schip. De smalle brug is geplaatst aan de stuurboordzijde waardoor lading ook over de boeg kan steken. Het kan hierdoor langere lading meenemen dan bij traditionele zware lading schepen het geval is. De Dockwise Vangaurd is 275 meter lang en 70 meter breed.

Het gevaarte ligt vanaf vrijdagavond 8 augustus aan de Wilhelminakade en het schip vertrekt op zondag 10 augustus weer naar zee.

Interesse in één van de schitterende havenfoto’s van havenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *