De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam

De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam

De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam is een unieke belevenis waarbij door middel van licht, geluid en geuren alle ogen, oren en neuzen op avontuur gaan. Alsof het bos bevangen is door echte toverkracht wacht achter elke struik een nieuwe verrassing: bomen lijken tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed. De natuur speelt de hoofdrol in dit bijzondere spektakel met het bos als natuurlijk decor.

Het is de tekst wat op de website van De Grote Schijn staat wat ons bij MS Fotografie natuurlijk trekt naar dit evenement. We willen dit met eigen ogen zien of het bos echt tot leven komt. Ook of je in een wereld van Alice in Wonderland terechtkomt, zoals als de maker bij de opening verteld. Even na 19.30 uur stappen we richting de ingang waar loco-burgermeester Bert Wijbenga met een grote heggenschaar het natuurlijke lint doorknipt en iedereen welkom heet.

Mystische en fluisterende bomen

We lopen een aantal stappen het bos in en worden gelijk bevangen door een groene en blauwe gloed. Op de achtergrond horen we fluisterende bomen, betoverende klanken en zien fascinerende lichtprojecties. In het midden van de route van De Grote Schijn komen we bij een mystische boom wat om de paar seconde van kleur verschiet. Het trekt veel mensen die graag met de boom op de foto willen. Iets verder in het bos zijn lichtgevende paddenstoelen en lichtslangen te vinden wat als ware natuurlijk ademt.

Uiteindelijk tegen het einde worden we getrakteerd op blauwe lasers in de watergeulen van het bos. Ook staat er een schitterende fontein als slotstuk bij de uitgang van de 2 kilometer lange route. We komen even bij van het slenteren en de regen in de grote Zweedse tipitent. Onder het genot van warm drankje en het vuur in de vuurschaal overdenken we wat we allemaal hebben gezien. We komen ten slotte tot de conclusie dat we flink hebben genoten. Als je ook verrast wilt worden, dan staat van 18 tot en met 27 oktober (herfstvakantie) het Kralingse Bos nog in teken van De Grote Schijn.

Interesse in een schitterende foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam”
    • We hebben begrepen van de organisatie dat ze ook dit jaar weer de intentie hebben om terug te kregen naar het Kralingse Bos in Rotterdam.
      Als het weer terugkomt dan zijn wij er zeker bij, want het is voor ons een geweldig evenement om vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *