De Grote Schijn 2022 – Magie in het Kralingse Bos

De Grote Schijn 2022 – Magie in het Kralingse Bos

De Grote Schijn 2022 keerde voor inmiddels de derde keer terug in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het evenement is een magische belevenis waarbij door middel van licht, geluid en geuren alle ogen en oren op avontuur gaan. Alsof het bos bevangen is door licht- en geluidsmagie. Achter elke struik of boom wacht er een nieuwe verrassing.

Ook lijken de bomen tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed. De wilde verlichte dieren komen voorbij op de boomtoppen. De natuur speelt een hoofdrol in dit bijzondere spektakel met alles in het bos als natuurlijk decor. Wij bij MS Fotografie zijn al sinds de eerste editie gegrepen door het Grote Schijn-virus. We zijn telkens verrast, gegrepen en betoverd door alle magische lichteffecten.

Om 18.00 uur stonden we dan ook weer in het Kralingse Bos in Rotterdam waar De Grote Schijn werd gegeven. Even na 19.00 uur stappen we richting de grote tent waar het welkomstwoord door organisatie wordt gegeven. Gevolgd door een optreden van de Rotterdamse Elfie Tromp. De laatstgenoemde opende daarna in stijl door met een grote heggenschaar het lint door te knippen.

Dansende flamingo’s en swingende verlichting

We lopen iets na 19.00 uur door de groene poort. Na een aantal stappen in het bos worden we alweer bevangen door een wit/blauwe gloed in het bos. Op de achtergrond horen we fluisterende stemmen, betoverende klanken en zien we verder schitterende lichtprojecties die de bomen en paden verlichten.

In het midden van de route van De Grote Schijn komen we bij een mystische plek wat elke de paar seconde van kleur verschiet. Ondanks dat er wordt gevraagd of je niet van het pad afgaat, trekt het veel mensen die toch graag op de foto willen. Iets verder op een open vlakte in het bos zijn verlichte flamingo’s te zien en af en toe een geprojecteerde eekhoorn.

Uiteindelijk aan het einde worden we getrakteerd op tientallen plasma lichtbollen hangend in het bos. Als slotstuk zien we nog een gedicht om de bezoeker ook nog iets mee te geven over de 2km lange route. We komen even bij van het slenteren in de grote Zweedse tipitent. Onder het genot van een warm drankje bij een vuurschaal kijken we terug op al het moois.

We hebben wederom flink genoten en om eerlijk te zijn vonden wij het mooier dan vorige de editie. Indien je ook zo verrast wilt worden, dan staat van 20 tot en met 7 november het Kralingse Bos nog in teken van De Grote Schijn 2022.


Interesse in een foto van De Grote Schijn van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *