Architectuur Rotterdam 2018 – Rotterdam by Day

Architectuur Rotterdam 2018 – Rotterdam by Day

De stad Rotterdam staat bekend als de stad waar al jaren de architectuur floreert. In de afgelopen jaren zijn de projecten zoals de Markthal, Timmerhuis, De Rotterdam en natuurlijk het Centraal Station afgerond en omarmt door de Rotterdammers.

Echter gaat de architectuurgeschiedenis wel een stukje verder terug, want denk eens aan de Van Nelle Fabriek, Diergaarde Blijdorp, Feyenoord Stadion of Huis Sonneveld.

Ook in de komende jaren zal de skyline er zeker niet hetzelfde uit blijven zien. De architectuur projecten stapelen zich op met onder andere de Zalmhaventoren (218 meter), Het Depot, Forum Rotterdam en de Fenixlofts.

Vergeet ook de projecten Hart van Zuid en Feyenoord City niet, waarbij twee gehele gebieden op Rotterdam-Zuid opnieuw ontwikkeld zullen gaan worden.

Oud vs. Nieuw

In deze nieuwe editie van Rotterdam by Day hebben wij getracht om afgeronde projecten af te wisselen met oude architectuur. Het unieke uitzicht vanaf het Stadhuis van Rotterdam op de Markthal en het Timmerhuis. Ook De Hef en de Wilhelminafontein op het Noordereiland hoort bij er wat ons betreft helemaal bij.

Ook zijn we op de Euromast geweest, welke al jaren één van onze favoriete locaties is in Rotterdam. Op de Euromast werden we getrakteerd op een geweldig uitzicht op Het Park met een regenboog boven de binnenstad. In de laatste week werden we uitgenodigd op een mooie locatie waar we een geweldig uitzicht hadden op het ss Rotterdam.

Interesse in één van de architectuurfoto’s van Rotterdam van architectuurfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *