Fotoreis MS Fotografie naar Parijs

Fotoreis MS Fotografie naar Parijs

De derde fotoreis van MS Fotografie dit jaar ging ditmaal naar Parijs. We hadden al een tijdje plannen om één van de bekendste lichtsteden van de wereld te bezoeken. Na enig zoekwerk vonden we een geschikt romantisch hotel genaamd Les Plumes Hotel dicht bij Metrostation Cadet om de hoek van de bekende straat Rue la Feyette.

We bezochten de eerste avond de 56ste verdieping van Tour Montparnasse met een panoramisch uitzicht over de gehele stad. De Eiffeltoren, Hotel de les Invalides, Arc du Triomphe waren schitterend verlicht. Er werd door ons enorm genoten van het geweldige stadsgezicht over Parijs op 210 meter en we bleven er dan ook lang in de skybar hangen.

Bezienswaardigheden in Parijs

In de dagen hierna bezochten we de bekende bezienswaardigheden Arc du Triomphe, Eiffeltoren, Champs-Élysées, Louvre Museum en Parc des Buttes-Chaumont. Het Parc des Buttes-Chaumont is echt een aanrader om de rust van de drukke stad Parijs even te ontlopen. Een tip in het park is Temple de la Sybille met een schitterend uitzicht op de Sacre-Coeur.

Op de laatste dag bezochten we de binnenkant en de top van de Arc du Triomphe. De grote trappen in de zuilen van dit nationaal monument zijn al een lust voor het oog. We spreken dan nog niet eens over het geweldige uitzicht op de Eiffeltoren, Champs-Élysées, La Défense en de rest van de stad.

In de avonduren bezochten we het plein van het Louvre Museum. De oude lantaarnpalen en de drie vleugels van het museum geven een geweldig contrast tegen de piramides van het museum. Ook de drie poorten met de zuilen en beelden waren geweldig voor ons om vast te leggen tijdens onze fotoreis in Parijs.

Al met al hebben we een schitterende mid-week gehad in Parijs.

Interesse in één van de unieke stadsfoto’s van lichtstad Parijs van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *