Fotoreis MS Fotografie naar Barcelona

Fotoreis MS Fotografie naar Barcelona

Inmiddels wordt het traditie bij MS Fotografie om elk jaar een keer naar Barcelona te gaan en ook dit jaar was er gelukkig nog een plekje vrij in ons favoriete Hotel America om de hoek bij Passeig de Gràcia. Op de eerste dag zijn we vrijwel direct in de ochtend naar La Pedrera (Casa Milà) geweest. Al twee jaar willen we hier graag eens toe, maar de drukke rijen in de middag heeft ons steeds tegengehouden.

Het pand La Pedrera zelf is in één woord geweldig, maar de bakstenen zoldergewelven springen er echt uit. Ook de Gaudi maquettes aldaar zijn erg mooi en Casa Milà een paar verdiepingen lager is zeker de moeite waard om te bezichtigen. De lampen aan het plafond, uitstraling van de kamers en de badkamer staan wij wat langer bij stil.

Dag 2

Op de tweede dag zijn we naar dierentuin geweest, maar dit is voorlopig de komende half jaar zeker met kleine kinderen een afrader. De halve dierentuin is op dit moment in een bouwput. In de toekomst gaat het er zeker mooi uit te zien als we alle informatie van de dierentuin moeten geloven.

We zijn dan ook snel doorgelopen naar Parc de la Ciutadella waar we graag de monumentale cascadefontein met gevleugelde paarden en slangenstaarten wilden zien die ooit voor de wereldtentoonstellingen werd gebouwd. Met een kleine wandeling zijn we langs Mercat del Born gelopen (wat inmiddels open is na een grote verbouwing), om zo bij havens en El Cap de Barcelona uit te komen.

Dag 3

De derde dag begon wederom net als alle andere dagen met een heerlijk zonnetje, dus een mooie dag voor Park Güell om daar El Drac en Casa Martí Trias i Domènech nu eens goed te bekijken. Sinds een klein jaartje moet je betalen om de diverse dingen in het park te mogen bekijken. Let op dat je kaartje een tijdslimiet heeft en dat je deze aan de hoofdingang moet kopen.

Ook in de avonduren is Barcelona geweldig om te fotograferen b.v. La Sagrada Família, Torre Agbar en Museu Nacional (alleen in het weekend) zijn erg mooi verlicht en hebben we dan ook zeker in de avonduren bezocht. Op de laatste dag zijn we criss cross door de stad gaan touren en hebben we de markthal La Boqueria, Mirador de Colom, La Rambla en het grote winkelcentrum Arenas bezocht.

Interesse in een unieke stadsfoto van Barcelona van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Fotoreis MS Fotografie naar Barcelona”
  1. Pingback: Lancering reisfotografie door MS Fotografie | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *